30ος Χρόνος Bioshop! Βιολογικά Προϊόντα για Όλους [T2102220519 & 6981986209

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

  Τώρα αποστολές

  και με BOX NOW

  

RSS feed
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Σιμιγδάλι Σταριού Bio 500gr (ΒΙΟΥΓΕΙΑ)

 
2.15
ΒΙΟ025
σε 1 έως 3 ημέρες
+

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΨΙΛΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Το σιμιγδάλι που παράγεται από την άλεση του σκληρού σιταριού έχει χρώμα κίτρινο, λόγω της ύπαρξης φυσικών χρωστικών (καροτενοειδών). Χρησιμοποιείται για την παραγωγή με χαμηλή υγρασία, δηλαδή ξηρών προϊόντων π.χ. ζυμαρικών, κουσκούς. Το κουσκούς παρασκευάζεται με την ανάμειξη σιμιγδαλιού και κίτρινου αλεύρου από σκληρό σιτάρι, σε αναλογία 2 προς 1. Όταν το σιμιγδάλι έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από σκληρό σιτάρι και μαλακό σιτάρι. Ένα γνωστό γλυκό που παρασκευάζεται με το σιμιγδάλι είναι ο χαλβάς στον οποίο προσθέτουμε βούτυρο και αμύγδαλα.

Στην αγορά της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται δύο είδη σιμιγδαλιού, το ψιλό και το χονδρό. H κάθε μορφή προορίζεται για διαφορετικά παρασκευάσματα, π.χ. το ψιλό για κρέμες, το χονδρό για χαλβά. Το Σιμιγδάλι ψιλό χρησιμοποιείται για την παρασκευή προϊόντων όπως το ραβανί, οι κρέμες, το γαλακτομπούρεκο, σπιτικά ζυμαρικά, μελομακάρονα, και ψωμί σιμιγδαλένιο. Το Σιμιγδάλι χονδρό χρησιμοποιείται για την παρασκευή χαλβά, καρυδόπιτας, σάμαλι, τραχανά και ραβανί.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1419kj/335kcal - Πρωτεΐνες: 11,9ρ. - Φυτ. Ίνες: 5,5ρ. - Υδατάνθρακες: 66,6γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα: 0,55g - Λίπη: 1,1γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,20 gr - Αλάτι: 0,075γρ

Προέλευση: Ιταλία

Το περιεχόμενο του www.bioshop.gr, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. >>> περισσότερα >>>