30ος Χρόνος Bioshop! Βιολογικά Προϊόντα για Όλους [T2102220519 & 6981986209

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

  Τώρα αποστολές

  και με BOX NOW

  

RSS feed
Wakame θαλασσινά φύκια

Wakame θαλασσινά φύκια 50gr (PROBIOS)

 
7.20
ΠΡΒ260
σε 1 έως 3 ημέρες
+

Αυτό το σκούρο πράσινο φύκι με την ελαφριά γεύση «ωκεανού», είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φύκια στην Ιαπωνία. Διατίθεται και φρέσκο και σε αποξηραμένη μορφή και χρησιμοποιείται συνήθως σε σούπες και σαλάτες. Το αποξηραμένο φύκι διαστέλλεται κατά πολύ, όταν μουλιάσει για λίγα λεπτά στο νερό ή αν προστεθεί κατ' ευθείαν μέσα στη σούπα, έτσι πολύ συχνά θα δείτε ότι χρειαζόσασταν πολύ λιγότερη ποσότητα απ' αυτή που αρχικά φανταστήκατε. Καθώς το Βάκαμε δεν έχει καθόλου θερμίδες, είναι ιδανικό για όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους και λέγεται ότι είναι καλή για την αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, του άσθματος, της βροχοκήλης, της υψηλής πίεσης και της τριχόπτωσης.

 
Χρήσεις (έως 2γρ ημερησίως)
  • Μαγειρεύεται  με τις σούπες και στα  πιάτα με ψάρια και μπαίνει στις σαλάτες.
  • Παραδοσιακά, προστίθεται στη σούπα miso, το wakame είναι καλό και με άλλα λαχανικά ή σε σαλάτες και σε πιάτα ρυζιού.
  • Το φύκι Wakame ειναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο, περιέχει επίσης σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, B-12 και βιταμίνη C.
  • Όπως το Sea Palm και το Kombu, το wakame περιέχει αλγινικό οξυ το οποίο έχει αποδειχθεί οτι μπορεί να βοηθήσει στην άρση του υδραργύρου και των βαρέων μετάλλων από τη γαστρεντερική οδό.
 

Η μέση ανάλυση ανά 100γρ

αφυδατωμένο

ενυδατωμένο

ενεργειακή αξία

174Kcal / 721KJ

27Kcal / 112KJ

λίπη

κορεσμένα λιπαρά οξέα

2.0 g

0,7g

<0,5g

<0,1g

υδατάνθρακες

σάκχαρα

3g

<0,5g

1,1g

<0,5g

ίνες

34g

6,3g

Πρωτεΐνη

19g

2,2g

Αλας

8,9g

0,7g

Ιώδιο

17.450mcg 

3.423mcg 

 
Προϊόν Ιταλίας

Το περιεχόμενο του www.bioshop.gr, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. >>> περισσότερα >>>