30ος Χρόνος Bioshop! Βιολογικά Προϊόντα για Όλους [T] 2102220519 & 6981986209
Το κους κους είναι ευρύτερα διαδεδομένο στην κουζίνα της Ανατολής, παρασκευάζεται από σιμιγδάλι (την καρδιά του σκληρού σίτου) κι έχει τη μορφή μικρών κόκκων. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι το κους κους είναι προγενέστερο των ζυμαρικών και χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.
Στην παραδοσιακή του παρασκευή το κουσκούς είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο . Στην συνέχεια κοσκινίζεται και φυλάσσεται.
Χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα για διάφορα κρεατικά (όπως ακριβώς και το ρύζι), για ψητά λαχανικά, για ψάρια. Ακόμα γεμίζει και λαχανικά όπως ντομάτες, πιπεριές κ.λπ. Προστίθεται σε κρεατόσουπες (και άλλες σούπες), στα όσπρια, σε σαλάτες (το αφρικάνικο ταμπούλι γίνεται με κουσκούς αντί για πλιγούρι). Με γάλα είναι ένα θρεπτικότατο πρωινό, ενώ όταν συνυπάρξει με ζάχαρη, ξερά φρούτα και καρπούς, ροδόνερο και βούτυρο γίνεται ένα ξεχωριστό γλύκισμα.
Υποτίθεται ότι υπάρχει ειδική συσκευή, η λεγόμενη κουσκουσιέρα η οποία είναι ένα σκεύος με σίτα αντί για πάτο που προσαρμόζεται σε μια ελαφρά μεγαλύτερη κατσαρόλα. Στην κατσαρόλα βράζουν κρέατα ή λαχανικά (ή και τα δυο μαζί) ενώ στο σκεύος με τη σίτα τοποθετείται το κουσκούς που μαγειρεύεται στον ατμό. Αντί, λοιπόν, για το «ειδικό» σκεύος προσαρμόστε ένα σουρωτήρι σε μια κοινή κατσαρόλα και κάντε τη δουλειά σας. Ραντίστε το κουσκούς με λίγο νερό, ανακατέψτε και βάλτε το στο σουρωτήρι. Στην κατσαρόλα μπορείτε, όπως ειπώθηκε, να βράζετε κρέας, λαχανικά, νερό με κύβο κότας-βοδινού-λαχανικών ή σκέτο νερό. Σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας. Το κουσκούς θα είναι έτοιμο σε 15'-20'. Στο ενδιάμεσο μην το αφήνετε στην τύχη του, ανακατεύετε συχνά με ένα πιρούνι για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και μην κάνει σβώλους. Εναλλακτικά παρασκευάζεται ως εξής: Βράζετε το νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κουσκούς σε αναλογία 1:1 περίπου. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1452kj/343kcal - Πρωτεΐνες: 12,5γρ. - Φυτ. Ίνες: 8,8γρ. Υδατάνθρακες: 64γρ. - Λίπη: 2,2γρ. - Αλάτι: 0,085γρ.
Προέλευση Ιταλία
ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Στο λεκανοπέδιο της Αθήνας (δείτε εδώ τα όριά του) η παράδοση των παραγγελιών γίνετε στην πόρτα σας ΔΕ-ΠΑ 09:00 - 15:00 χωρίς έξοδα αποστολής για όλες τις παραγγελίες, ανεξαρτήτου βάρους και άμεσα (σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων)
οι αποστολές στην Αθήνα γίνονται με την FISCOURIER |
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ Χωρίς έξοδα αποστολής αποστέλλονται όλες οι παραγγελίες αξίας άνω των 50 € και μέχρι 5 κιλά βάρος Οι παραγγελίες κάτω από 50 € αξία αποστέλλονται με μόνο 5 € έξοδα αποστολής Πάνω από τα 5 κιλά χρεώνονται 0,8 € ανά κιλό βάρους Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι αποστολές γίνονται με COURIER (παράδοση στη πόρτα σας). Ο ακριβής χρόνος, που επιθυμείτε να σας παραδοθεί η παραγγελία, μπορεί να ζητηθεί από εσάς στις "παρατηρήσεις" της φόρμας παραγγελίας Αν η περιοχή σας είναι δυσπρόσιτη ή απομακρυσμένη, η παραγγελία αποστέλλεται με τα ΕΛΤΑ (ειδοποίηση από το γραφείο της περιοχής σας και παραλαβή από τη διεύθυνσή τους) |
ΚΥΠΡΟΣ Στην Κύπρο αποστέλλοναι παραγγελίες με έξοδα αποστολής που ξεκινούν από 20 € για το 1ο κιλό βάρους και 2,5 € για κάθε επιπλέον κιλό Τα προϊόντα μας αποστέλλονται αποκλειστικά με ΕΛΤΑ στην Κύπρο Η υπηρεσία Αντικαταβολής δεν είναι διαθέσιμη για την Κύπρο. Προπληρωμή πάντα ή με Πιστωτική Κάρτα ή με έμβασμα στους λογαριασμούς της εταιρίας ΠΡΟΣΟΧΗ!!! προπληρωμένες παραγγελίες για Κύπρο, με λάθος έξοδα αποστολής, ακυρώνονται και επιστρέφονται τα χρήματα με όλα τα τραπεζικά έξοδα κίνησης να βαρύνουν τον πελάτη.
|
Παραδόσεις γίνονται μόνο τις εργάσιμες καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) με ελάχιστο όριο 20,00 ευρώ ανά παραγγελία. Παραγγελίες μικρότερες των 20,00 ευρώ γίνονται τηλεφωνικά στο 210 2220519 και αποστέλλονται αφού προεξοφληθούν με δικό σας κούριερ. |
Το περιεχόμενο του www.bioshop.gr, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. >>> περισσότερα >>>