30ος Χρόνος Bioshop! Βιολογικά Προϊόντα για Όλους [T2102220519 & 6981986209

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

  Τώρα αποστολές

  και με BOX NOW

  

RSS feed
ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

Φασόλια κόκκινα bio 500 γρ (ΒΙΟΥΓΕΙΑ)

 
3.85
ΒΙΟ045
σε 1 έως 3 ημέρες
+

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ / KINDEY BEANS

Τα κόκκινα φασόλια είναι ιδανικά για τις εθνικ δημιουργίες σας. Θα τα βρείτε συχνά σε συνταγές κυρίως σε ασιατικά, αλλά και νοτιαμερικάνικα πιάτα, όπως το Chili con Carne. Λόγω του εντυπωσιακού τους χρώματος, τα τελευταία χρόνια ανακατεύονται με διάφορα άλλα όσπρια, σε εντυπωσιακές σαλάτες και σούπες.

Τα κόκκινα φασόλια οποιασδήποτε μορφής και μεγέθους είναι μια σημαντική πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και θειαμίνης. Δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λίπη, έχουν λίγες θερμίδες και εξαιτίας των ινών που περιέχουν, απομακρύνουν γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό. Δίνονται σε ασθενείς με δυσκοιλιότητα και σε ηλικιωμένους.

Τα κόκκινα φασόλια δε λιώνουν στο μαγείρεμα και είναι ιδανικά για σαλάτες και αποτελούν άριστο συνοδευτικό πιάτο.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.

Ενέργεια: 1159kj/276kcal

Πρωτεϊνες: 25,5γρ.

Φ.Ίνες:28,1γρ.

Υδατάνθρακες: 28,8γρ.

Λίπη: 0,3γρ.

Αλάτι: 0,060γρ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υλικά (για 5-6 άτομα)

150 γρ. κόκκινα ξερά φασόλια

150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

1 συσκευασία ζωμού λαχανικών,

½ φλ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. επιπλέον (για το σοτάρισμα του καλαμποκιού)

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κοντά μπαστουνάκια

400 γρ. ντοματάκια κονκασέ, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πάπρικα

αλάτι και πιπέρι

1½ φλ. ρύζι μακρύκοκκο

150 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν αρκετές ώρες σε νερό που τα σκεπάζει. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για 1 ώρα σε νερό, μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το ζωμό λαχανικών. Μόλις ετοιμαστούν, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα φασόλια. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου τα υλικά να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους.

Σε άλλος σκεύος βράζουμε το ρύζι, χωρίς να το αφήσουμε να φουσκώσει και το στραγγίζουμε.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καλαμπόκι. Προσθέτουμε το ρύζι, τα φασόλια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά µε ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε.

Εισάγονται από το Βέλγιο - Προέλευση Κίνα

Το περιεχόμενο του www.bioshop.gr, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. >>> περισσότερα >>>