30ος Χρόνος Bioshop! Βιολογικά Προϊόντα για Όλους [T2102220519 & 6981986209

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

  Τώρα αποστολές

  και με BOX NOW

  

RSS feed
DEMERARA SUGAR

Ζάχαρη Ντεμεράρα 500gr Bio (ΒΙΟΑΓΡΟΣ)

 
2.70
11664
Δεν υπάρχει απόθεμα
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ανοικτή χρυσαφί καφετιά ζάχαρη από χυμό ζαχαροκάλαμου. Ο χυμός θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλοποιηθεί, εν συνεχεία με φυγοκέντριση απομακρύνονται ακαθαρσίες και στεγνώνει η ζάχαρη. Το όνομά της προέρχεται από την αποικία Ντεμεράρα στη Γουϊάνα, όπου παρασκευαζόταν αρχικά.

Η ζάχαρη Ντεμεράρα είναι ένας τύπος φυσικής ακατέργαστης σκούρας ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο (raw cane brown sugar) με μεγάλους κρυστάλλους με χρυσοκίτρινο χρώμα. Η ονομασία της, η οποία είναι προστατευμένης προέλευσης, προέρχεται από μια επαρχία της Γκάνα, όπου αρχικά παράχθηκε.

Η παραγωγική διαδικασία είναι απλή και δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες, πρόσθετα ή άλλες επιβαρυντικές τεχνολογικές διαδικασίες. Η μάζα του ζαχαροκάλαμου συμπιέζεται και με παροχή ατμού παράγεται σιρόπι ζάχαρης το οποίο αφυδατώνεται και η ζάχαρη κρυσταλλοποιείται. Έτσι, διατηρείται το φυσικό άρωμα του ζαχαροκάλαμου και τα θρεπτικά συστατικά κυρίως άλατα ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου. Θερμιδικά παρέχει λιγότερες θερμίδες στον οργανισμό μας, 3,73 θερμίδες / g. σε σχέση με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη η οποία παρέχει 3,96 θερμίδες / g.

Η ζάχαρη Ντεμεράρα δεν είναι κατάλληλη για κέικ, αλλά είναι ιδανική για χρήση σε ζεστά και κρύα ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών γεύσης και αρώματος, ενώ συμπληρώνει την ιδανική διατροφή.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1683kj/396kcal - Πρωτεΐνες: 0γρ. - Φυτ. Ίνες: 0γρ. - Υδατάνθρακες: 99γρ. - Λίπη: 0γρ. - Αλάτι: 0,005γρ.

Προέλευση Παραγουάη

Το περιεχόμενο του www.bioshop.gr, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. >>> περισσότερα >>>