30ος Χρόνος Bioshop! Βιολογικά Προϊόντα για Όλους [T2102220519 & 6981986209

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

  Τώρα αποστολές

  και με BOX NOW

  

RSS feed
ρεβυθια μαυρα

Ρεβίθια Μαύρα Ελλ. Bio 300gr (ΒΙΟΥΓΕΙΑ)

 
3.25
ΒΙΟ111
Δεν υπάρχει απόθεμα
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Βιολογικό προϊόν

Προέλευση Ελλάδα / Σαγματά Βοιωτίας

Τα μαύρα ρεβίθια είναι ένα σπάνιο είδος ρεβιθιού με μακρινή καταγωγή στην Ινδία. Στην Ινδία, είναι γνωστά ως kala chana και είναι μικρότερα από τα παραδοσιακά ρεβίθια, ενώ στην Ιταλία, ειδικά στις νότιες περιοχές της Puglia και της Basilicata, είναι γνωστά ως ceci neri και είναι μεγαλύτερα από τα ινδικά μαύρα ρεβίθια και ακόμη πιο μαύρα σε χρώμα. Εκτός από το ότι είναι ελαφρώς πιο καλαίσθητα στη γεύση από τα πιο κοινά ρεβύθια που έχουμε συνηθίσει, αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το χρώμα τους. Μπορούν να μαγειρευτούν και να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και να κάνουν ένα μοναδικό και εντυπωσιακό hummus.

Τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά σε σχέση με τα γνωστά μας ρεβύθια τα κατατάσσουν πολύ ψηλά στην διατροφική αλυσίδα χαρακτηρίζοντας τα όχι άδικα σαν ελληνική υπερτροφή.

Τα μαύρα ρεβίθια, δρουν ως σημαντική πηγή πρωτεΐνης για χορτοφάγους. Επίσης είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών, βοηθούν στη ρύθμιση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα στη μείωση του βάρους και στην αποφυγή του σχηματισμού οξέων στο σώμα.

Εμποδίζουν το φούσκωμα και διατηρούν ισχυρό το πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, περιέχουν φυτοχημικά που ονομάζονται σαπωνίνες, τα οποία είναι πολύ καλά στην πρόληψη του καρκίνου. Υπάρχει επίσης μια καλή ποσότητα χολίνης, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. 

Επίσης, το σελήνιο, ένα ορυκτό που δεν υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά, βρίσκεται σε αυτό το φαγητό. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση των καρκινογόνων ενώσεων στο σώμα.

Οφέλη για τα οστά: Εκτός από την καλή πηγή φωσφορικού, σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου και ψευδαργύρου, τα μαύρα ρεβίθια είναι επίσης υψηλά σε ασβέστιο και βιταμίνη Κ, πράγμα που βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Η χολίνη, που βρίσκεται στα μαύρα ρεβίθια, βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Μόλις 50 γραμμάρια από αυτό μπορεί πραγματικά να οξύνει το μυαλό.

Για υγιή μαλλιά: Τα μαύρα ρεβίθια έχουν πολύ καλή ποσότητα ψευδαργύρου και πρωτεΐνης. Μπορεί να σταματήσει την πτώση των μαλλιών και να επιβραδύνει τη διαδικασία πρόωρου γκριζάρισμα.

Μαγειρική

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία, ο φλοιός τους είναι πιο συμπαγής και σκληρός. Αυτό κάνει τον χρόνο μαγειρέματος τους πολύ μεγαλύτερο, και ακόμα και έτσι, θα μαλακώσουν μόνο σε κάποιο βαθμό. 

Μόλις μαγειρευτούν, τα μαύρα ρεβύθια αλλάζουν το χρώμα τους σε πράσινα και παραμένουν άθικτα. Πράγμα που είναι ακριβώς ο λόγος που τα μαύρα ρεβίθια χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαλατών παρά για σούπες ή κρέμες.

Παραδοσιακά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ψάρια, μαλάκια και για την παρασκευή χούμους.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1470kj/346kcal - Πρωτεΐνες: 21,70γρ. - Φυτ. Ίνες:17,40γρ. - Υδατάνθρακες: 44,50γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:10,70 g - Λίπη: 4,60γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,60 gr - Αλάτι: 0,24γρ.

Το περιεχόμενο του www.bioshop.gr, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. >>> περισσότερα >>>